A CAFM jelentések modul egy minősített lekérdező és jelentéskészítő rendszer.

Minden létesítmény óriási mennyiségű adatot halmoz fel, ahogy halad előre az életciklusa. Azonban ez az egyre növekvő adathalmaz egyáltalán nem egyenlő azzal az információval, amely segítene egy döntéshozatalban, vagy támogatná a stratégiai tervezést.  

A mindennapi működés során tehát legtöbbször nem is az adatok hiánya, hanem inkább az adatok özöne jelenti a nagyobb problémát. Amennyiben a fontos információkat nem tudjuk könnyen és gyorsan kiszűrni az információáradatból, az egyértelműen nehezíti a hatékony munkavégzést.

CAFM jelentések modul

Mi lehet segítségünkre ebben?

Tapasztalatokra építve nyugodtan kijelenthető, hogy az ingatlangazdálkodási tevékenységekhez teljes mértékben elengedhetetlen és alapkövetelménynek tekinthető a minősített lekérdező és jelentéskészítő rendszer. Csak ezzel tudjuk a folyamatokat aktív ellenőrzés alatt tartani, amihez szükség van mind az időben elkészített vezetői jelentésekre, mind pedig az időlegesen végzett, véletlenszerű keresésekre is. Az értékelések segítenek kontroll alatt tartani a folyamatokat, az adatlisták és lekérdezések fontos támpontot adnak egyes részletek – például időpontok, vagy határidők – ellenőrzéséhez. 

Annak érdekében viszont, hogy a feljebb említett adathalmaz valóban segíthesse munkánkat, több lépésre is szükség van. Először is szükséges minden adatot összegezni, majd ezután értelmezni, végül könnyen és tisztán érthető formában bemutatni. A speedikon® C ereje pontosan ebben rejlik. Segítségével gyorsan megtalálható és elemezhető minden fontos adat, melyeket aztán egyszerűen tudunk értékelni és összehasonlítani. 

Legyen szó vagyonelemekről, energiaadatokról, költséghelyekről, vagy az üzemeltetés bármely összetevőjéről, a rendszer képes ezeket az adatokat szintetizálni és jelentéseket, riportokat készíteni belőlük. Az alkalmazásnak az sem jelent gondot, ha több tízezer objektum teljes portfólióját kell elemeznie, hiszen pontosan így tervezték: képes hatalmas adatmennyiség nagy teljesítményű kiértékelésére is. Mindehhez elegendő csupán egyszer beállítani a többféle táblázatos és grafikai megjelenítést.  

A CAFM Jelentések modul rengeteg lehetőséget kínál

Arra, hogy milyen módon szeretnénk, hogy az adatok a döntéshozóig eljussanak, kétféle lehetőségünk van. Az egyik, hogy létrehozhatunk úgynevezett „irányítópultokat”, melyeket előhívva mindig szem elé kerülnek a legfontosabb adatok, méghozzá a számunkra legmegfelelőbb ábrázolási módszerrel bemutatva. A másik lehetőség, hogy sablonokat készítünk, és ezekre kattintva időszakosan elkészíthetünk ugyanolyan szerkezetű jelentéseket, csupán egyetlen gombnyomással.  

Ezek az alternatívák lehetővé teszik, hogy teljesen egyénre szabjuk az alkalmazást, melyet felhasználóként szabadon konfigurálhatunk és a saját folyamatainkhoz igazíthatunk. Elkészíthetünk segítségével akár összetett értékeléseket is nagyon rövid idő alatt, de elmenthetjük az ismétlődő elemzéseket is a kedvencek közé, hogy aztán azokat bármikor újra előhívhassuk.  

Minden értékelés vagy jelentés több formátumban is exportálható – CSV, XLSX, PDF, HTML -, és igény esetén ki is nyomtatható. 

Mivel a különböző alkalmazások különböző ábrázolási formákat is igényelnek, így természetesen ebben is szabad kezet ad a rendszer nekünk. Dolgozhatunk egyszerű vagy összetett listaértékelésekkel, vagy grafikus kiértékelésekkel, például diagramokkal vagy műszerfalakkal. Ezen felül a különféle szűrő- és rendezési funkcióknak, valamint az oszlopkonfigurációknak és összesítő funkcióknak köszönhetően a betöltött információkat aztán tovább használhatjuk, feldolgozhatjuk. 

Kontroll alatt minden folyamat

Minden fontos adat gyorsan megtalálható és elemezhető, így aztán egyszerűen tudunk értékeléseket és összehasonlításokat is elvégezni.

Grafikai megjelenítés

A többféle táblázatos és grafikai megjelenítés lehetővé teszi, hogy akár hatalmas adatmennyiséget is kiértékelhessünk.

Személyre szabott, gyors munka

Több lehetőség is adott, hogy gyors eléréssel, könnyen dolgozhassunk a legfontosabb adatokkal, a számunkra legmegfelelőbb módszerrel.

Többféle formátum

Minden értékelés vagy jelentés több formátumban is exportálható - CSV, XLSX, PDF, HTML -, és igény esetén ki is nyomtatható.

Könnyed felhasználás, átlátható felület

Számos munkafolyamatot intézhetünk el egy helyen, mindezt átlátható és teljesen felhasználóbarát felületen.

Keresés egyszerűen

Akár közvetlen, akár közvetett jellemzőt is kereshetünk a teljes rendszerben, illetve indíthatunk összetett keresést is különböző feltételekkel, vagy képletekkel.

Könnyebb és gördülékenyebb munka

A felhasználó – a matematikai elemzésekhez, így a legösszetettebb kiértékelésekhez kialakított eszközöknek köszönhetően – néhány kattintással számíthat ki különböző értékeket, képezhet átlagokat. És a sornak itt még mindig nincs vége, hiszen a regressziós elemzések segítségével még a fellépő rendellenességeket is azonosítani tudja. 

A modern interfészeknek köszönhetően akár harmadik féltől származó adatok is értékelhetők. Tulajdonképpen minden információt – melyek akár különböző forrásokból is származhatnak, illetve az összes folyamat szempontjából fontosnak tekinthetők – egy helyen tudhatunk, és központilag kiértékelhetjük, vagy elemezhetjük őket. 

Átlátható és egyszerű felület

A rendszer segítségével bármelyik felhasználó rugalmas értékeléseket és lekérdezéseket hajthat végre. Ahhoz, hogy mindenki kényelmesen és egyszerűen használhassa, az alkalmazás teljesen átlátható, egyértelmű, megjelenése kifejezetten felhasználóbarát. Ugyancsak a munka gördülékenységét teszi lehetővé az is, hogy minden egyes kiértékelést szabályok határoznak meg. A vonatkozó szabályokat a rendszer minden esetben elmenti, ez pedig nagy segítség a következő értékelés elkészítésekor is. Továbbá el tudjuk menteni az összes kiértékelés mellé az aktuális, illetve a kapcsolódó adatokat. 

A különböző riportokat műszerfalként is összeállíthatjuk annak érdekében, hogy áttekintést kapjunk az egyes adatokról. Természetesen innen lehetőségünk van tovább lépni az egyes nézetekbe külön-külön is. Ezen felül bármikor kereshetünk konkrét információkat a teljes rendszerben. Ez lehet akár közvetlen, akár közvetett jellemző keresése is, de indíthatunk összetett keresést is különböző feltételekkel, vagy képletekkel. A találati listákon aztán gyorsan és egyszerűen megtalálhatjuk, amit kerestünk. 

További segítséget jelenthet, hogy a gyakran használt keresések előre meghatározhatók, ezek pedig a tapasztalatlan felhasználók számára is támpontot adhatnak. A számunkra fontos kereséseket és feltételeket el is menthetjük a kedvencek közé – legyen az a saját, illetve külön felhasználói csoport részére kialakítva.