A takarításmenedzsment modul hatékony, egyszerű és gyors munkavégzést biztosít.

A takarításmenedzsment az egyik legfontosabb alapkérdés a létesítménygazdálkodásban. A létesítmények típusától függően igencsak széles palettán mozoghat a folyamat komplexitása. Éppen úgy, mint a karbantartási kérdések tekintetében, a takarítási protokollokat is számos tényező befolyásolja.  

Fontos ismerni például a takarítandó helyiség jellemzőit, a takarítógépek és tisztítószerek típusait, a takarítószemélyzet kompetenciáit, valamint a különböző problémák kezelésének folyamatait is. Ha bármelyik tényezővel gond adódik, akkor minőségbiztosítási problémák léphetnek fel. Ezek aztán komoly veszteségként jelennek majd meg a költségvetésben. 

Takarítás menedzselése

Hogyan kerülhetjük el ezeket a problémákat?

A CAFM rendszer Takarításmenedzsment modulja könnyedén és mindent áthidalóan kezeli a fent felsorolt információkat még akkor is, ha rengeteg van belőlük. Segítségével a takarító személyzet számára hatékony, egyszerű és gyors munkavégzés biztosított.  

Az eddigi klasszikus takarítási protokollokon már jóval túlmutat az a változó igény, mely speciális megoldásokat követel. Ilyen például a takarítás dokumentálása. A konfigurálható, online platform rengeteg pozitívumot tartogat ebben a témakörben is, melynek segítségével előkészíthetjük, vagy éppen értékelhetjük a takarítási folyamatokat. A mindig naprakész dokumentációnak köszönhetően tehát könnyen készíthetünk átfogó riportokat és kimutatásokat, akár a belső, akár a külső minőségbiztosítási ellenőrzéshez. 

Ahogy fentebb már említettük, számos olyan fontos részlet van a takarítási folyamatokon belül, melyeknek pontosan, előre meghatározott feltételek szerint kell működniük. A takarító személyzet, a takarító eszközök és a takarítandó helyiség adatai online rendszerben való megjelenítése nagy segítséget jelent az átláthatóságban. Ugyancsak elmondható ez a takarítási folyamatok generálásához alkalmazott takarítási szabályokról is.  

A teljes folyamat dokumentálása rengeteg előnnyel jár

Az alkalmazás erősségének fő előnye egyértelműen a teljes folyamat dokumentálásában rejlik. Segítségével könnyedén azonosíthatunk egy helyiséget, ahol a takarítást el kell végezni, megadhatjuk a takarítás típusát, beállíthatjuk, hogy milyen eszközökkel szükséges végrehajtani a munkát, illetve a takarítást végző személy is megjeleníthető. Mindezeken felül dokumentálni tudjuk a felmerülő hibákat is, ami nagy segítséget jelenthet a jövőre nézve. Ugyancsak lehetővé teszi a rendszer, hogy a következő művelet is megtervezhető, illetve látható legyen már például egy aktuális takarítógépet tekintve.  

A takarító személyzet így valóban a munka lényegére tud összpontosítani, hiszen nem kell felesleges keresgélésekkel foglalkoznia, nem lesznek megválaszolatlan kérdések sem az alkalmazásnak köszönhetően. Az összes objektum, valamint az alkalmazottak is könnyedén azonosíthatók, az információk bevitelét pedig az előre meghatározott bejegyzések kiválasztása teszi gyorssá.  

A háttérben mindemellett folyamatos ellenőrzések futnak: megfelelő-e a tisztító eszköz az adott helyiség takarítására, vagy éppen a dolgozó kompetens-e az adott takarítási folyamatok elvégzésére, stb. Ez garantálja, hogy minden a helyén legyen a folyamatban, és ne fordulhassanak elő hibák. 

A rendszeres, karbantartó takarítás mellett az alapfertőtlenítés, valamint az eseti tisztítások is dokumentálva vannak a modulban. A takarítási folyamatokhoz releváns összes adat megtalálható egy helyen, így bármikor végezhetünk kiértékeléseket belőlük. 

Konfigurálható, online platform

A mindig naprakész információknak köszönhetően könnyen készíthetünk átfogó riportokat és kimutatásokat.

Minden információ egy helyen

A takarító személyzettől kezdve, a tisztítandó helyiség jellemzőin keresztül, a takarítóeszközök minden adatáig megjeleníthető az összes információ.

A teljes folyamat dokumentálása

Minden takarítási folyamat könnyedén megtervezhető, hiszen minden adatot egy kézben tudunk tartani. Emellett a felmerülő hibák is dokumentálhatók.

Folyamatos ellenőrzések

A rendszer lehetővé teszi, hogy ne kerülhessen „porszem a gépezetbe”, hiszen folyamatosan ellenőrzi, hogy minden egyes részlet passzoljon egymáshoz.

Változtatható adatok

Minden kapcsolódó információ folyamatosan aktualizálható és megváltoztatható. A frissítés után azonban a régebbi adatok ugyanúgy elérhetők maradnak.

Takarítási árkatalógus

A költségeket könnyedén tudjuk ellenőrizni vagy újra kalkulálni, akár új pályázatokhoz is felhasználhatjuk az adatokat.

További lehetőségek a rendszerben

A speedikon® C-ben nem csak a fent említett adatokat tudjuk elmenteni, hanem további funkciók is elérhetők a hatékonyság eléréséhez. Ilyen például a mennyiségi számlák könnyed lekérdezése, melyek a rendelkezésre álló helyiségek alapján készülnek. Ezen kívül a takarításhoz kapcsolódó összes szolgáltatás és információ – milyen takarítócsoport dolgozik az adott helyen, milyen burkolat van a helyiségben, stb. – folyamatosan aktualizálható, megváltoztatható. A változások automatikusan frissülnek, ugyanakkor a múltbéli tisztítási adatok is bármikor újra megtekinthetők.  

Akár takarítási csoportonként, akár szolgáltatónként eltérők lehetnek a megbeszélt árak. Ebben a kérdéskörben az úgynevezett „takarítási árkatalógus” nyújthat segítséget az alkalmazáson belül, hogy a költségeket mindig ellenőrizni tudjuk, de újra is kalkulálhatjuk őket. A rendszer áttekinthető kiértékelési listák és egyszerű diagramok elkészítésére is lehetőséget ad ehhez. Az adatok innen Excel táblázatba is exportálhatók, így később is fel tudjuk használni ezeket egy új pályázathoz is, vagy átadhatjuk őket a szolgáltatónak, ha esetleg nem rendelkezik közvetlen hozzáféréssel a rendszerhez.