Több mint 20 éves 3D mérnöki tapasztalat

Cégünk ipari alkalmazási területeken rendelkezik nagy tapasztalattal, a megvalósított projektek között létesítmények százai szerepelnek a világ minden tájáról. Atomerőművek, olajfinomítók, vegyi üzemek, gyógyszergyárak, filmforgatási helyszínek, közintézmények, vagy akár műemlékek képezik a referenciáink széles tárházát.
Burken Kft. digitális iker

Precíz 3D adatgyűjtésre, feldolgozásra specializálódott eszközeinkkel és gyakorlatunkkal, vektoros ábrázolásokat, 3D BIM épületinformációs modelleket, szimulációkat és 2D alap- és metszetrajzokat készítünk igényeinek megfelelően.

A fenntarthatóságot szem előtt tartva hívtuk életre a CAFM Solution üzletágunkat, melynek küldetése, hogy a grafikai és leíró adatokat a létesítményüzemeltetési szoftverek tudásával kombinálva flexibilis megoldásokat nyújtsunk az épülő és már működő létesítmények problémáira.

A világ folyamatos fejlődésével párhuzamosan a létesítmények üzemeltetői is új kihívásokkal szembesülnek.

A kivitelezések, épületek digitalizálása során pontos, hiteles és validált adatokkal dolgozunk, mellyel a CAFM létesítményüzemeltetetés legfőbb célját tudjuk elérni: a fenntarthatóságot, az ipari energiafogyasztás és a szénlábnyom csökkentését.

KAPCSOLAT
0
+
Mérnök specialista
0
+
Projekt
0
Üzletág

Ügyfélorientált szolgáltatások

A Burken Kft. 1998-ban alapult, vállalkozásunk célja, hogy ügyfeleink részére olyan megoldásokat nyújtsunk mely átfogó, minden részletre kiterjedő, komplex egészként állja meg a helyét. 

Eleinte referenciamunkákat vállaltunk önköltségen, majd a villamos iparban végeztünk különböző feladatokat. Piaci rést fedezettünk fel a kommunikációs és az erősáramú földelések területén. Alállomások, távvezetékek auditját vállaltuk, majd több sikeres diagnosztikai munka után komplett megoldással jelentünk meg a piacon. Többek között az MVM-nek, a MOL-nak, az ELMŰ-nek, a MÁV-nak végeztünk munkákat -, mígnem egy megbízás következményeként a Geovision üzletággal bővült cégünk.

Még a legnagyobb társaságoknál is előfordul, hogy nem tudják, mi van a felszín alatt

Kutatómunkánkat siker koronázta: megtaláltuk a talajradarozás geofizikai gyorsvizsgálati módszerét, amit Magyarországon eddig piacszerűen nem alkalmaztak. A talajradarral közműkeresést, vasúti töltések, útpályatervek rétegeinek vizsgálatát, alállomások alatti kábelek, alapozások felderítését végezzük. Ahogyan az Országház előtti parkolóban végzendő földelési munkák előkészítésekor is hatékony segítséget nyújtott korábban cégünk.

Mérföldkőnek tekintjük a régészeti munkákban való részvételt, rendkívül sokrétűnek, színesnek tartjuk. Dolgoztunk már Románia területén is, és most már biztos, hogy Nagyszentmiklóson nincs több kincs. 🙂

Burken Kft. ügyfélorientált szolgáltatások
referencia mátyás templom

A 3D modellezés és a BIM rendszerek már a jelen

2009-ben a cég ismét profilbővítés mellett döntött, megalapítottuk a Laservision üzletágunkat, ahol lézerszkenneres felmérés, és intelligens 3D modellezési projektekbe kezdtünk. Nemsokkal később a környezetvédelem és az üvegházhatás csökentése érdekében a Gasvision üzletágunkkal a gázzal töltött berendezések ellenőrzését is el tudtuk már végezni. Ez azért is fontos, mivel a szivárgások felderítése nem egyszerű, olykor ugyanis színtelen, szagtalan gázról is szó lehet, amelyet viszont a Burken által használt speciális kamera láthatóvá tesz.

A különböző területek újszerű összekapcsolása nem idegen a cég gondolkodásmódjától, ebbe a sorba illeszkedik például a geofizikai talajradar és a lézeres felmérés kombinációja.

A Burken Kft. azonban itt nem állt meg.  Az ötletek, elképzelések folyamatosan túlmutatnak a jelen állapoton. Ennek köszönhetően 2014-ben újabb lépést tettünk az üzleti életben. Megalakult a Burken Kft. újabb divíziója, az Ocuplan, ahol sokoldalúan felhasználható mérnöki 3D modellt alakítunk ki lézerszkenneres felmérésből és pontfelhők feldolgozásából. Legyen akár felszín feletti és alatti, épített és természetes környezet – innovatív módszereinkkel való 3D felmérés és mérnöki dokumentálás minden felmerülő igénynek megfelel!

A divízió indításának fő piaca Svájc és Németország volt, de egyre nagyobb igény lépett fel a magyar piacon is. Szolgáltatásaink folyamatosan fejlődnek, egészülnek ki újabb és újabb megoldásokkal, mint a CAFM létesítményüzemeltetés és a BIM rendszerek széleskörű támogatása.

Elkötelezetten támogatjuk a műemlékvédelmet

Portfóliónkban számos műemlék szerepel. 2012-ben cégünk részt vehetett Magyarország egyik legkiemeltebb műemlék rekonstrukciós programjában. Építészeti, építőmérnöki, geodéziai tudásunk, illetve precíz technológiánk együttes eredménye, hogy a Várkert Bazár rekonstrukciója pontos állapotfelmérésre, 3D tervdokumentációra épülhetett. A pontosság mellett egyidejűleg az épület anomáliáit is feltártuk, dokumentáltuk, amely folyamatában támogatta a műemlékvédelemben dolgozó szakemberek munkáját. A beruházás volumene és jelentősége is megkívánta, hogy a legjobb ár-érték arányú, és a legpontosabb adatgyűjtést végezzük el.

A 11.000m2 terület felmérése után elkészítettük a Bazár makettjét is. Ez a makett mai napig a Parlamentben van kiállítva és megtekinthető a látogatók számára.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Hiteles és pontos mérnöki adatokra szeretné alapozni tervezési és üzemeltetési feladatait? Nyitott az innovatív megoldásokra, mellyel maximalizálni kívánja projektje hatékonyságát?

Kiemelt referenciák

Napjainkig számtalan olyan projektünk volt, melynek során a lézerszkennerrel történő felmérés és az így elkészült pontfelhőből való 3D modellezés volt a feladatunk. Mi mégis ki szeretnénk emelni néhányat, amelyre a leginkább büszkék vagyunk!